Wandelen Sierra Nevada e.a. activiteiten

Foto’s

Wandelen e.a. activiteiten

Wandelen Sierra Nevada en Alpujarras

De Alpujarras aan de voet van de Sierra Nevada kent oneindig veel wandelpaden. Overal waar je kijkt zie je wandelpaden. Hoger in de Sierra Nevada kun je ook in de zomer nog goed wandelen, omdat het daar minder warm wordt.

Wandelroutes vind je o.m. op de Nederlandse website de5van.nl

zwemmen

Pitres: De camping van Pitres heeft een fijn zwembad, voor iedereen toegankelijk tegen betaling. Alleen open in de zomer.
Adres: Carretera Órgiva-Ugíjar Km. 51 in Pitres. Dat is buiten Pitres, in de richting Pampaneira, Bubión en Capileira.

Mecina Fondales: Hotel Mecina Fondales heeft een heerlijk zoutwater zwembad. Daar kun je gebruik van maken als je er gaat eten. Het zwembad is geopend vanaf mei t/m de zomer. Met grote tuin en goed terras. Adres: Carretera la Fuente, Mecina Fondales, bij binnenkomst in Mecina, gelijk rechts.

wandeling met de schaapherder

Na aanmelding vooraf, dag en tijdstip in overleg, onder voorbehoud van weersomstandigheden en werkzaamheden van de schaapherder. informatie

paardrijden

Meerdere dagen paardrijden, een dag of een uurtje:
1 dag paardrijden en lunch kost ongeveer 100 euro p.p. (minimaal 2 personen).

Bubión, Cabalgar Rutas Alternativas, Engelstalig website: http://ridingandalucia.com

Bubión, Dallas, Engelstalige website: http://www.spain-horse-riding.com

bergbeklimmen, abseilen in een barranco, wandelen met gids, mountainbiken

bijvoorbeeld tocht van 1 dag naar de Mulhacén, de hoogste berg van Spanje, deels met 4×4 auto. Prijs: circa 55 euro p.p., minimaal 4 deelnemers.

Pampaneira, Nevadensis, Spaanstalige website: http://www.nevadensis.com

Meer informatie over de Refugio Poqueira en de mogelijkheden om tijdens een trektocht te overnachten op 2500 meter hoogte. http://refugiopoqueira.com/ Je kunt er ook kijken naar verschillende webcams naar de Veleta, de Mulhacén en de Barranco de Poqueira.

Feest

Dorpsfeesten

Augustus is vakantiemaand in Spanje. Elk dorp in de Alpujarras, hoe klein ook, organiseert dan zijn ‘Fiesta’. Variërend van enkele dagen tot een week. Het programma wordt omlijst met vuurwerk. Vaste onderdelen zijn vaak: een processie waarin de beelden van de heiligen uit de lokale kerk worden rondgedragen, gezamenlijk paella eten op het dorpsplein en tot diep in de nacht buiten dansen op de maten van de livemuziek. Wie mee wil feesten is van harte welkom. Wie houdt van stilte, kan de feestende dorpen beter mijden. Ook buiten de zomer zijn er regelmatig, vaak van oorsprong religieuze feesten. Feesten worden vlak van tevoren aangekondigd op aanplakbiljetten in de dorpen. 

Uit

Uit eten en borrelen

Spanjaarden kennen geen volle agenda’s, maar ontmoeten elkaar op het dorpsplein of in de bar. De Alpujarras telt veel authentieke Spaanse barretjes en restaurants. Deze nog onvolledige foto impressie is gemaakt in een paar dorpen van la Taha. Ook de dorpen in de Poqueira heeft veel restaurants en barretjes. Vrijwel alle horecagelegenheden organiseren regelmatig optredens, meestal van muziek, soms van dans. Ze worden kort tevoren aangekondigd via aanplakbiljetten in de dorpen en langs de weg

Strand

De Costa Tropical, ‘onze’ kust op een uurtje rijden vanaf de Alpujarras heeft zachte winters en is heerlijk om een dagje af te koelen in de zomer. La Herradura en Almuñecar vinden wij zelf de leukste badplaatsen, redelijk authentiek Spaans en dicht bij natuurgebied Cerro Gordo. Meer informatie

Granada

Granada en het Alhambra

Op een uurtje afstand van de Alpujarras ligt de stad Granada. De oude stad is niet alleen prachtig qua architectuur, maar ook erg gezellig vanwege de vele pleintjes en terrasjes. Tapas eten in Granada is een belevenis. Midden in Granada ligt het Alhambra, een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië.  In 1984 werden het Alhambra en de Generalife door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Granada en het Alhambra zijn een prima uitstapje vanuit de Alpujarras, maar als je de stad echt wilt meemaken, blijf dan slapen in een appartement met spectaculair uitzicht op het Alhambra.

naar boven zoek vakantiehuizen

Contact

  • info@spanjenatuurlijk.nl
  • 085 - 20 19 650 (Nederlands nummer)
    • Mecina Fondales, la Taha Alpujarras
      Plaza de la iglesia 2C

Spanje Natuurlijk

Wij zijn aangesloten bij de STO-reisgarantie.

STO-reisgarantie

Nieuws Spanje Natuurlijk

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en aanbiedingen? Vul dan hier je emailadres in