Rondreis Andalusië: weg van de massa

Wij kunnen helaas geen nieuwe reserveringen aannemen voor 2022. Op dit moment zijn wij druk met het opzetten van een lavendelboerderij en andere duurzame activiteiten in de Alpujarras. Volg onze blog op Essential.blue. Als deze activiteiten lopen gaan we meer duurzame vakanties aanbieden in de Alpujarras. Gebruik onze website op dit moment vooral informatief.

Wandelen in de Alpujarras en Grazalema

De Alpujarras aan de voet van de Sierra Nevada en de Sierra de Grazalema: twee van de mooiste wandelgebieden in Andalusië. Je slaapt in Grazalema, een van de mooiste ‘pueblos blancos’ (witte dorpen) van Andalusië in een prachtig gelegen B&B. In de Alpujarras heb je de beschikking over een eigen vakantiehuis in de natuur.

Ronda, Granada & ongerepte natuur

De Alpujarras en de Sierra de Grazalema, je bezoekt beide wondermooie natuurgebieden. Ze staan bekend om hun pittoreske witgepleisterde dorpen en mooie wandelroutes. Beiden met hun eigen Andalusische sfeer, tapas en feesten. De natuur en de prachtige uitzichten zijn elke keer weer anders en adembenemend.

In je witte dorpen route mag Ronda natuurlijk niet ontbreken.

In Granada slaap je met zicht op het Alhambra. En heb je voldoende tijd om volop te genieten van de Moorse tuinen en paleis van het Alhambra. Let op het mooie uitzicht op de geweldige stad Granada.

Moors Andalusië

In Granada slaap je als in een sprookje uit duizend-en-een-nacht bij de lichtjes van het Alhambra. Een café con leche op een Spaans pleintje als de bruisende stad ontwaakt. Op het programma een bezoek aan de prachtige tuinen en gebouwen van het Alhambra of de kathedraal van Granada. Daarna lekker winkelen en tapas eten.

Aan de andere kant van de Sierra Nevada ligt de Alpujarras. De stilte en de natuur van de Alpujarras is een heerlijk contrast met de stad Granada. Je verblijft midden in de natuur in een vakantiehuis met een prachtig uitzicht. Wandelpaden verbinden de vele pittoreske witte dorpjes met elkaar. Je hebt voldoende tijd om even helemaal bij te komen.

 

Reviews

We hebben genoten
Het huisje op het landgoed in de Sierra Nevada was goed verzorgd, zeer mooi gelegen en schoon. De eigenaresse vriendelijk. Het nabij gelegen dorpje Atalbeitar een aanrader. Het appartement in Granada is een aanrader! Het dorp Grazalema ligt erg mooi in de kom van een berg, de BenB is goed verzorgd, de eigenaar zeer behulpzaam. Tot slot, de temperatuur begin oktober zeer aangenaam. We hebben genoten. Oktober 2017, Ingrid S

Spanje Natuurlijk zou ik zo weer boeken
Mariette hartelijk dank voor je goede organisatie, communicatie en je persoonlijke zorg. We hebben met 7 personen in Andalusië genoten van de stad Granada en gewandeld in de bergen (Sierra de Grazalema en Sierra Nevada). De organisatie was perfect: de B&B in Grazalema was heel bijzonder met zijn fraaie uitzicht over de bergen en het zwembad in de tuin, maar ook de andere lokaties in Granada en in de Sierra Nevada waren prachtig. Twee andere zaken die voor ons ook belangrijk waren betroffen het meedenken over de wandelingen in de berggebieden (de wandelingen met routebeschrijvingen, permits en de gidsen) en de communicatie. Pro-actief meedenken en altijd snel antwoord. Spanje Natuurlijk zou ik zo weer boeken, helaas werken ze niet in Galicië. Oktober 2017, Han Zeilstra

Granada echt leuk in combi met huisje Alpujarras
Mooi schoon en rustig gelegen huis. Veel privacy en een geweldige tuin erom heen. Ook drie nachten appartement in Granada. Dit is echt leuk in combi met het huisje in de Alpujarras. Ook deze locatie is super, zeker wat betreft uitzicht op het Alhambra. September 2016, Joop
Lees meer reviews

Aanvragen rondreis

Wij kunnen helaas geen nieuwe reserveringen aannemen voor 2022. Op dit moment zijn wij druk met het opzetten van een lavendelboerderij en andere duurzame activiteiten in de Alpujarras. Volg onze blog op Essential.blue Als deze activiteiten lopen gaan we meer duurzame vakanties aanbieden in de Alpujarras. Gebruik onze website vooral informatief. En als je vragen hebt mail ons gerust.

Scroll to top