Alhambra Granada: cultuur en tapas

Alhambra Granada, werelderfgoed in een prachtige stad

De stad Granada is niet alleen mooi qua architectuur, maar ook erg gezellig. Op de vele pleintjes en terrasjes kun je heerlijk tapas eten. Onmisbaar is een bezoek aan het Alhambra.

Het Alhambra en de Generalife zijn sinds 1984 UNESCO werelderfgoed. In het gigantische paleis en de prachtige tuinen kun je uren dwalen. Fijn is dat er niet zoveel bezoekers worden toegelaten, waardoor je alle ruimte hebt om te genieten.

Het is dus wel belangrijk om op tijd je kaartjes te reserveren want het middeleeuwse Moorse paleis is immens populair.

Reserveer op tijd kaartjes voor het Alhambra

Het is verstandig ruim op tijd kaarten te reserveren en voldoende tijd uit te trekken om de prachtige tuinen en paleizen te bezoeken. De kaarten kunnen ongeveer drie maanden van te voren worden gereserveerd op deze Engelstalige pagina van de officiële website. En doe het gelijk zodra het kan want ze gaan erg hard.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden in Granada. Boek dan liever de avondroute of ga heel vroeg.

Tapasroute in het Centrum van Granada

Op de plattegrond in het oranje de wijken waar je veel tapasbarretjes vindt. Ook de zones met restaurants zijn aangegeven (in paars).

tapaskaart en ligging appartement Granada
Tapasroute in Granada

Reizen naar Granada

Voor de huur van een auto bevelen wij Sunny Cars aan, een betrouwbare Nederlands sprekende partij, waar je nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Openbaar vervoer

Wil je met de trein naar Spanje dan kom je helaas niet ver met de internationale website van de NS. Via de treinreiswinkel en de website Happyrail kom je wel op je bestemming.

Een goede route is via Bordeaux en Madrid naar Barcelona. Of combineer je trip naar het zuiden van Spanje met een paar dagen Barcelona. De AVE snelle trein gaat rechtstreeks van Barcelona naar Granada in circa 6,5 uur. Als je op tijd kaartjes besteld op RENFE zijn die nog redelijk betaalbaar.

Kijk hier ook voor treintijden en prijzen voor reizen binnen Spanje.

Scroll to top