Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden verhuur vakantiehuizen en accommodatierondreis

oktober 2022

1. Reservering
Je reserveert een vakantiewoning via het boekingssysteem op de website. Je ontvangt dan gelijk een bevestiging van je reservering per email. Wil je telefonisch of per email reserveren dan kan dat ook. Zodra een reservering door de eigenaar is bevestigd, sturen wij je een bevestiging van de boeking per e-mail met een factuur.

Soms kun je de prijs van de accommodatie niet automatisch berekenen. In dat geval reserveer je niet gelijk, maar doe je een aanvraag voor een reservering. Wij sturen je dan een voorstel met een prijs. Pas nadat je deze hebt geaccepteerd wordt de reservering definitief.

Aanvraag rondreis accommodaties
Voor een rondreis doe je een aanvraag voor een voorstel op maat. Dat voorstel maken wij op basis van beschikbaarheid van accommodaties z.s.m. en  kun je binnen 2 dagen accepteren of niet accepteren.

2. 3 dagen bedenktijd
De bedenktijd uit de ‘Wet Koop op Afstand’ is niet van toepassing op de boeking van reizen. Dit betekent dat je normaal gesproken gelijk vast zit aan een boeking. Dat is niet zo bij Spanje Natuurlijk.

Binnen drie dagen na het insturen van je reservering voor je vakantiehuis kun je kosteloos annuleren. Wil je hier gebruik van maken stuur dan binnen 3 dagen na je reservering een email naar annuleren@spanjenatuurlijk.nl*

Uitzonderingen: voor reservering binnen 3 weken voor vertrek geldt de bedenktijd niet, deze reserveringen zijn direct bindend. Ook als je reisplan voor een rondreis met accommodaties hebt geaccepteerd of een voorstel met prijs voor een enkele accommodatie hebt geaccepteerd, gelden de 3 dagen bedenktijd niet.

3. Geen verborgen kosten
Wij rekenen geen extra reserveringskosten. Ook rekenen wij geen kosten voor eindschoonmaak en ook het gebruik van lakens en slopen is inclusief. Ook water en elektriciteit (m.u.v. elektrische verwarming) is inclusief, tenzij anders vermeld bij de betreffende woning. De prijs is inclusief 1 gasfles voor koken en warm water.

Niet inclusief is de eventuele verwarming van de woning(en), tenzij anders vermeld. Als de woning een kachel of open haard heeft, krijg je over het algemeen haardhout voor de eerste dag. Bij verwarming op gas is de eerste gasfles meestal inbegrepen. Check de informatie bij het betreffende vakantiehuis.

Bij een rondreis met verschillende accommodaties  regelen wij een reisplan, de overnachtingen en uitgebreide reisinformatie over de regio´s en activiteiten. Zelf regel je vervoer (vlucht en auto) maaltijden en eventuele deelname aan activiteiten.

4. Aantal personen
De huurprijs is soms een vaste prijs en soms gebaseerd op het aantal personen dat staat vermeld bij de prijs. Op de reserveringspagina van een vakantiehuis kun je de huurprijs berekenen op basis van huurperiode en aantal personen. Baby’s die op de dag van vertrek niet dan ouder zijn dan 1 jaar, worden niet als huurder meegerekend.

5. Aankomst en vertrek
Tenzij anders vermeld bij Q&A op de reserveringspagina van de woning, is de door jouw gereserveerde vakantiewoning op de dag van aankomst beschikbaar vanaf 17.00 uur. Kom je later aan dan 19.00 uur op de dag van aankomst, laat dat dan uiterlijk 24 uur van te voren weten aan Spanje Natuurlijk. De woning is beschikbaar tot de dag van je vertrek, tot 10.00 uur.

6. Prijzen
De (prijs)informatie in tekst op de website is leidend. Eerder verschenen (prijs)informatie vervalt hiermee. Wanneer de automatische prijsberekening afwijkt van de op de website beschreven prijs, dan geldt de op de website beschreven prijs en de eventuele bijkomende kosten.

7. Borg
Voor sommige vakantiewoningen wordt een borg gevraagd. Die betaal je bij aankomst aan de eigenaar of contactpersoon van de woning. Vaak wordt een borg gevraagd wanneer je een hond meeneemt. Dit staat vermeld bij de informatie over het vakantiehuis.

8. Betaling

Op de reserveringspagina van het betreffende vakantiehuis staat hoeveel je moet aanbetalen. Soms betaal je een deel als aanbetaling en een deel bij aankomst in het vakantiehuis. Dit betekent overigens niet dat je niet meer hoeft te betalen in het geval van annulering. In alle gevallen geldt de annuleringsregeling (zie punt 10). Soms betaal je 100% van de huursom vooraf. Wanneer je bij jouw vakantiehuis of reis van keuze meer dan 30% moet aanbetalen – en je reserveert langer dan 10 weken van te voren – dan kun je eventueel in twee termijnen aanbetalen. De mogelijkheid daartoe staat vermeld op de factuur.

Na de bevestiging van de reservering door de eigenaar van het vakantiehuis aan Spanje Natuurlijk, sturen wij je een bevestiging van de reservering en een factuur voor de aanbetaling. Deze dien je binnen 5 werkdagen te voldoen. Bij reserveringen binnen drie weken voor de aanvang van de huurperiode, vragen we je de factuur meteen te betalen en ons een bewijs van betaling te mailen.

Na ontvangst van je aanbetaling ontvang je per email een bevestiging van betaling en uitgebreide reisinformatie.

Als na herhaaldelijk verzoek tot betaling geen betaling volgt, heeft Spanje Natuurlijk het recht de reservering te annuleren. De verplichting tot betaling blijft bestaan. De kosten bij annulering door huurder worden dan in rekening gebracht.

9. Annulering door huurder
Annuleren doe je door een mail te sturen naar annuleren@spanjenatuurlijk.nl

Je reservering kun je tot 3 dagen na je reservering kosteloos annuleren. Voor reservering binnen 3 weken voor vertrek geldt deze bedenktijd niet. Ook geldt dit niet na jouw acceptatie van een reisplan voor meerdere accommodaties of een voorstel van een enkele accommodatie, zie ook punt 2 van de algemene voorwaarden.

Daarna gelden de volgende annuleringskosten*:
Tot 8 weken voor aanvang van de huurperiode: 20% van de huursom. Van 8 tot 6 weken: 40% van de huursom. Van 6 tot 4 weken: 60% van de huursom. Van 4 tot 2 weken: 90% van de huursom. Bij annulering later dan 2 weken voor aanvang van de vakantie betaal je 100% annuleringskosten.
*exclusief 20 euro boekingskosten

We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

10. Annulering door Spanje Natuurlijk
In het uitzonderlijke geval dat wij een al bevestigde boeking van een vakantiehuis moeten annuleren,  storten wij je volledige aanbetaling terug. In de Alpujarras kunnen wij in onderling overleg een andere vakantiebestemming aanbieden. Op de andere locaties kunnen wij dit helaas niet garanderen. Spanje Natuurlijk is nimmer aansprakelijk voor (indirecte) schade als gevolg van een annulering.

In het geval van een rondreis zoeken wij in overleg naar een vergelijkbare locatie voor het geannuleerde onderdeel. Ga je hier niet mee akkoord dan kun je dit onderdeel van de reis kosteloos wijzigen of annuleren, voor de rest van de accommodaties en reisonderdelen geldt dat niet.

11. Zwembaden
Tenzij anders vermeld, kunnen zwembaden bij vakantiehuizen van april t/m oktober worden gebruikt.

12. Schoonmaak
De eindschoonmaak van het huis is bij de prijs inbegrepen. Vanzelfsprekend laat je het huis wel netjes achter: opgeruimd, aangeveegd, afwas gedaan en beddengoed afgenomen. Wanneer in de beschrijving staat dat een huisdier kan worden meegenomen betaal je € 15 per week per huisdier voor extra schoonmaakkosten.

13. Water en elektra
In periodes van grote droogte komt het voor dat water tijdelijk wordt afgesloten. Ook de elektriciteit kan wel eens stagneren. Spanje Natuurlijk is hiervoor niet aansprakelijk te stellen.

14. Barbecue en open vuren
In de zomer en soms al eerder zijn barbecues en open vuren verboden, wegens brandgevaar.

15. Klachten
Heb je klachten over het huis of de voorzieningen, meldt dat dan aan de huiseigenaar of de contactpersoon. Kan deze de klacht niet naar tevredenheid oplossen, neem dan z.s.m. contact op met Spanje Natuurlijk. Niet opgeloste klachten kun je uiterlijk binnen één week na afloop van de huurperiode schriftelijk bij ons indienen.

16. Aansprakelijkheid
Als huurder ben je verantwoordelijk voor schade door (mede)huurders veroorzaakt aan het vakantieverblijf, de inrichting en alle zaken die tot het gehuurde object behoren. Eventuele schade moet meteen aan de eigenaar of contactpersoon worden gemeld en vergoed. Vóór je vertrek mag de eigenaar of de contactpersoon de accommodatie controleren.

Kijk na of je WA verzekering dergelijke schades vergoedt of sluit een goede verzekering hiervoor af.

Het vakantieverblijf mag alleen worden gebruikt als vakantieverblijf en door de huurder(s) en medehuurder(s).

Spanje Natuurlijk is nooit aansprakelijk voor:

  • verlies, diefstal en/of (letsel)schade, berokkend aan of door huurders van door ons bemiddelde vakantiehuizen.
  • indirecte schade, daaronder in ieder geval begrepen gevolgschade en gemiste besparingen.
  • tussentijdse wijzigingen in gegevens en prijzen.
  • schade die ontstaat door natuurgeweld, natuurrampen en andere externe factoren.
  • eventuele overlast die voortvloeit uit tijdelijke werkzaamheden of activiteiten die plaats vinden in de buurt van de vakantiewoning.

17. Ziektekostenverzekering
Neem de European Health Insurance Card mee, dan worden eventuele ziektekosten in Spanje vergoed door je Nederlandse ziektekostenverzekeraar.

18. Spaans recht
Spanje Natuurlijk is gevestigd in Spanje. Op onze huurvoorwaarden is Spaans recht van toepassing. Eventuele geschillen dienen te worden voorgelegd aan een in Spanje bevoegde rechter.

Over Spanje Natuurlijk

Spanje Natuurlijk is een Spaanse onderneming

In Nederland is Spanje Natuurlijk bij de Kamer van Koophandel in Utrecht geregistreerd onder nummer KvK 63222930.

Scroll to top