Cabo de Gata, de mooiste stranden van Andalusie

De mooiste stranden in een beschermd natuurgebied

Cabo de Gata is een beschermd natuurgebied. Dat is maar goed ook. Na de lelijkheid van plastic tomatenkassen begint de schoonheid. Precies bij de grens van het natuurgebied. De uitgestrekte semi-woestijn ziet er elk jaargetijden en elk uur onder invloed van de stand van de zon anders uit.

Hier vind je bounty-strandjes, witte dorpjes en zoutmeren met flamingo’s. Als je deze stranden eenmaal kent wil je niet meer naar een ander strand in Spanje. Hier geen hoogbouw en doorgaande wegen langs het strand, maar natuur, stilte, wandelpaden en strand. Precies waar je behoefte aan hebt om helemaal uit te rusten.

Klimaat en ligging

Cabo de Gata in de provincie Almeria in Andalusië kent de meeste zonne-uren en minste regenval van heel Spanje. De winter voelt er als lente, voorjaar en herfst als zomer. De zomer is warm. Hier vind je de weersverwachting voor de komende 2 weken

Als het al eens regent, dan verandert de woestijn in een bloemenzee of wordt groen. Elk seizoen ziet de woestijn er anders uit maar altijd prachtig.

Rode pijl wijst de kust aan van Cabo de Gata.

Cabo de Gata ligging

Wandelen

Talloze wandelpaden zijn er in het beschermde natuurgebied. Op deze website  Topwalks (Engelstalige website) vind je onder wandelen in Andalusië een paar wandelroutes in Cabo de Gata.

Watersport- en buitenactiviteiten

Iisubsanjose  duikschool in San Jose (Engels)

Cabodegatakayak: Kayaken en fietsen in Cabo de Gata (Spaans)

Zonaktiva: Buitensport, klimmen, kayaken (Spaans)

Media Luna aventura: Buitensport paddle surf, 4×4 routes, kayaken (Spaans)

El Cabo a Fondo:  dagelijkse boottochtjes (Engels)

Navegata: huur van motor- en zeilboten (Spaans)

De woestijn van Once upon a time  (Sergio Leone)

Niet ver buiten het natuurgebied Cabo de Gata vind je de woestijn van Tabernas. Hier zijn beroemde westernfilms opgenomen zoals the Good, the Bad and the Ugly en Once upon a time van Sergio Leone. Ook Grimm van Alex van Warmerdam is er opgenomen. De totale filmlijst is indrukwekkend al lijken de glorietijden voorbij.

In Tabernas zijn drie filmstudio’s, tevens attractie parken. Er worden wild west shows gehouden, je kunt er paardrijden en er is een zwembad of dierentuin (Oasys). Hieronder de links naar de verschillende filmstudio´s.

Mini Hollywood o Oasys (Spaans)

Western leone (Spaans)

Fort Bravo (Spaans)

De grotten van Sorbas

Net buiten Cabo de Gata liggen de grotten van Sorbas. Onder begeleiding van een gids zijn er routes voor beginnende en gevorderde speleologen.

Website grotten van Sorbas (Engels)

Hoe te reizen

Auto huren

Voor de huur van een auto bevelen wij Sunny Cars aan, een betrouwbare Nederlands sprekende partij, waar je nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Openbaar vervoer

Autocares Bernardo rijdt tussen Almeria en San Jose en tussengelegen dorpen

Frahemar Autocares rijdt van Almeria naar Agua Amarga en Carboneras

Hou er rekening mee dat de bus  weinig gaat. Als je veel wilt zien van de omgeving, helpt een auto enorm.

Wil je met de trein naar Spanje dan kom je helaas niet ver met de internationale website van de NS. Via de treinreiswinkel en de website Happyrail kom je wel op je bestemming.

Treintijden en prijzen voor reizen binnen Spanje via RENFE.

Scroll to top