Sierra de Grazalema en Serranía de Ronda

Foto’s

Info

Wat is er te doen in de Sierra de Grazalema

De Sierra de Grazalema is een uitstekend wandelgebied met tal van korte en lange wandelingen.

De witte dorpen zoals Zahara de la Sierra, el Gastor, Grazalema en Olvera, zijn een bezoek zeker waard.

En natuurlijk Ronda, een prachtige stad om te bezoeken. Hou er rekening mee dat het flink druk kan zijn. Bezienswaardigheden zijn de beroemde bruggen Puente Romano, Puente Viejo en Puente Nuevo.

Bezoek de overblijfselen van de Romeinse stad Ocri bij Ubrique in de Sierra de Grazalema.

Ronda en de Sierra de Grazalema liggen centraal in Andalusië. Cordoba en Sevilla liggen beiden op circa twee uur afstand van Ronda.

Flora en fauna

De flora in het natuurpark is bijzonder rijk. Meer dan 25% van de beschreven flora in Spanje komt er voor.

In het natuurpark zijn meer dan 200 gewervelde diersoorten gecatalogiseerd, velen vallen onder  nationale en internationale bescherming, zoals de  inheemse rivierkreeft (Austropotamobius pallipes) en de aasgier (Neophron percnopterus), de havikarend (Hieraaetus fasciatus) en bruine kiekendief (Circus pygargus). De Sierra de Grazalema herbergt een van de grootste kolonies gieren in Europa.

Witte dorpen van Andalusië

De Sierra de Grazalema ligt in het noordoosten van de provincie Cadiz en noordwesten van Malaga. De dorpen zijn wit ‘pueblos blancos’ en steken mooi af in de prachtige omgeving.

Ronda is een van de bekendste dorpen. De stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevín. Zo is de diepe kloof ontstaan, bekend als Tajo de Ronda, waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano , de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo.

Ronda

Ronda

Grazalema

Grazalema

Olvera, Serrania de Ronda

Olvera

Zahara de la Sierra

Zahara de la Sierra

Onder de Sierra de Grazalema vallen de volgende gemeenten: El Bosque, Prado del Rey, Zahara de la Sierra, Algodonales, El Gastor, Grazalema, Villaluenga del Rosario, Benaocaz y Ubrique, Ronda, Montejaque, Benaoján, Jimera de Líbar en Cortes de la Frontera.

De Serrania de Ronda is een regio in de provincie Malaga die deels overlapt met het natuurgebied Sierra de Grazalema. Hieronder vallen Algatocín, Alpandeire, Arriate, Atajate, Benadalid, Benalauría, Benaoján, Benarrabá, Cartajima, Cortes de la Frontera, Faraján, Gaucín, Genalguacil, Igualeja, Jimera de Líbar, Jubrique, Júzcar, Montejaque, Parauta, Pujerra en Ronda.

Bron: wikipedia (Spaanstalig)

Klimaat

De Sierra de Grazalema is niet voor niets een mooi groen gebied. In tegenstelling tot veel andere regio’s in Andalusië kan hier het hele jaar regen vallen. De gemiddelde neerslag is 2.200 mm per jaar. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 10 graden in januari en 26 graden in juli.

Hoe te reizen

Vliegen naar Malaga

De luchthaven Malaga ligt op ongeveer 2 uur rijden (150 kilometer) afstand van Grazalema in het hart van de Sierra de Grazalema.

Ronda ligt op ongeveer 106 kilometer (1:20 uur rijden) vanaf de luchthaven van Malaga.

De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen op Malaga: Vueling, Transavia, KLM, Ryanair en Easyjet.

Huurauto

Om veel te kunnen zien en genieten van de vakantie in Andalusië raden we je aan een huurauto te regelen. Wij bevelen Sunny Cars aan, een betrouwbare Nederlands sprekende partij, waar je nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Openbaar vervoer

Wil je met de trein naar Spanje:

b.v. met de nachttrein Parijs – Madrid. Tijden en prijzen via Elipsos.

Treintijden en prijzen voor reizen binnen Spanje via RENFE.

Er rijdt een trein van de luchthaven Malaga naar Ronda.

Voor een bus van Malaga naar bijvoorbeeld Grazalema of Ronda kijk je bij busmaatschappij Amarillos. Hier kun je gelijk kaartjes kopen.

zoek rondreizen en vakantiehuizen ↑ naar boven

Contact

  • info@spanjenatuurlijk.nl
  • 085 - 20 19 650 (Nederlands nummer)
    • Mecina Fondales, la Taha Alpujarras
      Plaza de la iglesia 2C

Spanje Natuurlijk

Wij zijn aangesloten bij de VvKR en de STO-reisgarantie.

STO-reisgarantie

Nieuws Spanje Natuurlijk

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en aanbiedingen? Vul dan hier je emailadres in