Ronda en de Sierra de Grazalema

Waarom zou je naar de Sierra de Grazalema gaan?

Natuurlijk wil je Ronda een keertje zien. Het is een prachtige stad om te bezoeken als je in Andalusie bent. Bezienswaardigheden zijn de beroemde bruggen Puente Romano, Puente Viejo en Puente Nuevo. Hou er wel rekening mee dat het flink druk kan zijn.

Bezoek Ronda, maar verblijf in de natuur

Als je geen zin hebt in veel drukte en van natuur houdt, dan is de Sierra de Grazalema is een uitstekend gebied om te verblijven. Vandaar uit kun je gemakkelijk je bezoek aan Ronda plannen.

De Sierra de Grazalema is een prachtig wandelgebied met tal van korte en lange wandelingen. En er liggen mooie witte dorpen en dorpjes zoals Zahara de la Sierra, el Gastor, Grazalema en Olvera. En natuurlijk Ronda,

Bezoek de overblijfselen van de Romeinse stad Ocri bij Ubrique in de Sierra de Grazalema.

Ronda en de Sierra de Grazalema liggen centraal in Andalusië. Cordoba en Sevilla liggen beiden op circa twee uur afstand van Ronda.

Flora en fauna in de Sierra de Grazalema

De flora in het natuurpark is bijzonder rijk. Meer dan 25% van de beschreven flora in Spanje komt er voor.

In het natuurpark zijn meer dan 200 gewervelde diersoorten gecatalogiseerd, velen vallen onder  nationale en internationale bescherming, zoals de  inheemse rivierkreeft (Austropotamobius pallipes) en de aasgier (Neophron percnopterus), de havikarend (Hieraaetus fasciatus) en bruine kiekendief (Circus pygargus). De Sierra de Grazalema herbergt een van de grootste kolonies gieren in Europa.

Witte dorpen van Andalusië

De Sierra de Grazalema ligt in het noordoosten van de provincie Cadiz en noordwesten van Malaga. De dorpen zijn wit ‘pueblos blancos’ en steken mooi af in de prachtige omgeving.

Ronda is een van de bekendste dorpen. De stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevín. Zo is de diepe kloof ontstaan, bekend als Tajo de Ronda, waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano , de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo.

Ronda
Ronda
Grazalema
Grazalema
Olvera, Serrania de Ronda
Olvera
Zahara de la Sierra
Zahara de la Sierra

Onder de Sierra de Grazalema vallen de volgende gemeenten: El Bosque, Prado del Rey, Zahara de la Sierra, Algodonales, El Gastor, Grazalema, Villaluenga del Rosario, Benaocaz y Ubrique, Ronda, Montejaque, Benaoján, Jimera de Líbar en Cortes de la Frontera.

De Serrania de Ronda is een regio in de provincie Malaga die deels overlapt met het natuurgebied Sierra de Grazalema. Hieronder vallen de dorpen Algatocín, Alpandeire, Arriate, Atajate, Benadalid, Benalauría, Benaoján, Benarrabá, Cartajima, Cortes de la Frontera, Faraján, Gaucín, Genalguacil, Igualeja, Jimera de Líbar, Jubrique, Júzcar, Montejaque, Parauta, Pujerra en Ronda.

Bron: wikipedia (Spaanstalig)

Klimaat

De Sierra de Grazalema is niet voor niets een mooi groen gebied. In tegenstelling tot veel andere regio’s in Andalusië kan hier het hele jaar regen vallen. De gemiddelde neerslag is 2.200 mm per jaar. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 10 graden in januari en 26 graden in juli.

Hoe te reizen

Huurauto

Om veel te kunnen zien en genieten van de vakantie in Andalusië raden we je aan een huurauto te regelen. Wij bevelen Sunny Cars aan, een betrouwbare Nederlands sprekende partij, waar je nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Openbaar vervoer

Wil je met de trein naar Spanje dan kom je helaas niet ver met de internationale website van de NS. Via de treinreiswinkel en de website Happyrail kom je wel op je bestemming.

Treintijden en prijzen voor reizen binnen Spanje via RENFE.

Er rijdt een trein van de luchthaven Malaga naar Ronda.

Voor een bus van Malaga naar bijvoorbeeld Grazalema of Ronda kijk je bij busmaatschappij Amarillos. Hier kun je gelijk kaartjes kopen.

[intergeo id=”QNwUzN”][/intergeo]

Scroll to top