vakantiehuis Alpujarras Sierra Nevada

Vakantiehuis Alpujarras Sierra Nevada zoeken

Vakantiehuis Alpujarras op het allermooiste plekje. Geniet van het meest ongerepte Andalusië. Wij wonen in de Alpujarras en we hebben de beste plekjes voor je uitgekozen. Vooral midden in de natuur. Wandelen kun je  bovendien direct vanaf je vakantiehuis. 

Vakantiehuis Alpujarras op het beste plekje

Jouw vakantiehuis Alpujarras: helemaal privé of niet ver van een dorpje. Dan word je wakker met stilte en een onvergetelijke view. Omdat de ligging voor ons het belangrijkste is. En wat zeg je van een zwembad, midden in de natuur?

De witte dorpjes van de Alpujarras zijn verbonden met wandelpaden. Ook kun je Granada goed bezoeken. Net als het strand.

Waarom wonen wij in de Alpujarras?

  • De natuur is overweldigend mooi en ongerept.
  • Vanwege de vele wandelroutes in de natuur.
  • En natuurlijk omdat de vele dorpjes zo authentiek en gezellig zijn.

De Alpujarras is een van de mooiste plekjes van Andalusië. Lees verder waarom wij emigreerden naar de Alpujarras.

Combineer de Alpujarras met andere hoogtepunten

Boek een week Alpujarras om helemaal tot rust te komen. Want tot rust kom je hier vanzelf. Of combineer de Alpujarras met de stad Granada of het strand. Vaak is een vakantiehuis Alpujarras te huur vanaf vier nachten.

Zie ook ons appartement in Granada met zicht op het Alhambra. Als je van strand houdt, kies dan voor Gabo de Gata. Want dat is het mooiste, ongerepte strand van Andalusië. 

 Vakantiehuis elders in Andalusië zoeken

 Rondreis Andalusië zoeken

Waarom de Alpujarras?

Zo’n twintig jaar geleden kwamen wij toevallig in de Alpujarras terecht. We deden een rondje Andalusië. Gelukkig niet alleen de steden zoals veel mensen doen. Want anders hadden we dit plekje nooit ontdekt. De Alpujarras is fantastisch. Vooral vanwege de natuur en de bergen. Er is eigenlijk niets wat niet mooi is.

Natuur en stilte en nergens lelijkheid

In de Alpujarras raak je een beetje verwend. Overal zie je natuur. Andalusië is prachtig, maar daarentegen op veel plekken ook lelijk. Vanwege de bouw van appartementen en plastic kassen bijvoorbeeld.

Heerlijke tapas in kleine barretjes

In het hart van de Alpujarras staat de tijd stil. Omdat het een van de betere beschermde natuurgebieden is. Bovendien gaan natuur en cultuur hier goed samen. De bevolking leeft kleinschalig en relatief duurzaam. En het is er ook nog eens gezellig. Vooral in de vele kleine witte dorpjes. Vrijwel elk dorp telt minstens een klein barretjes of restaurantje. Je krijgt er heerlijke tapas. Bovendien is de koffie altijd goed. En dat voor  niet veel meer dan een euro.

Kortom, kom naar de Alpujarras!

Mariette van Spanje Natuurlijk

Ligging Alpujarras

Ligging Alpujarras in Andalusië

Alpujarras op wikipedia

Scroll to top