Glamping in de Alpujarras

De yurt is op dit moment helaas niet te huur. Zoek andere vakantiehuizen

Info vakantiehuis

Glamping in de natuur van de Alpujarras

Luxe kamperen in een prachtige yurt met keuken, douche en toilet. Alles privé midden in de natuur en toch vlakbij het mooie witte dorpje Ferreirola. Dat is glamping op z’n best. Wandelpaden verbinden de zeven witte dorpjes van la Taha in het hart van de Alpujarras met elkaar. Een wandelpad loopt onder langs het terrein.

Wakker worden tussen de vogels

In en buiten de dorpjes van de Alpujarras is het een oase van rust. Je hoort er vogelgeluiden en hier en daar klaterend water van de vele bronnen en asequias, oude waterwegen vanuit de Sierra Nevada, waarmee het land wordt bevloeid. Niet ver van dit terrein is de fuente gaseoso, bruisend bronwater, een echte spa met bubbels. In de yurt zit goed beschermd, maar toch helemaal buiten tussen de vogels. Wakker worden zo dicht op de natuur is een fantastische belevenis.

vrijgelegen yurt sterren zien stilte
1 tot 2 personen vrij uitzicht over de bergen privé terrein 1500 m2
 € 379 per week buiten zit- en eethoek  ligstoelen, hangmat
min huur 7 nachten yurt 12,5 m2 verwarming in de winter
keukentje en douche gebruik van wasmachine
ecologisch toilet
honden toegestaan: nee koelkast/diepvries
parkeren op 120 meter** WIFI internet

Indeling terrein:

Net buiten een wit dorpje in de Taha, het hart van de Alpujarrras ligt dit prachtige glamping terrein. De yurt is met een trapje te bereiken. De Mongoolse goed geïsoleerde tent heeft veel lichtinval via 2 grote ramen en de deur en het deels open dak. In de zomer is het dak voorzien van muggengaas en daarboven van schaduwdoek.  Vlakbij de yurt staat onder de bomen een eettafel. Achter de yurt is een halfopen gebouwtje met daarin een keuken en een douche. Het ecologische toilet staat verder weg. Op een koele plek is een zitbankje en een zit-hangmat. Het uitzicht is fantastisch. Hoger gelegen op het terrein is een tweede yurt, deze wordt niet verhuurd.

** Je kunt je auto parkeren op circa 120 meter afstand.

Foto’s

Ligging

Glamping in autenthiek Spanje in de natuur

Volledig in de natuur ligt deze prachtige yurt of Mongoolse ger. Op 1500 meter eigen grond op de rand van het dorpje Ferreirola. Ferreirola is een van de zeven witte dorpjes van de Taha in het hart van de Alpujarras. De dorpjes zijn met oorspronkelijke wandelpaden met elkaar verbonden. De autoweg loopt dood voor het dorp Ferreirola. Het land ligt op circa 120 meter lopen vanaf het dorpsplein.

Ferreirola heeft geen horeca of winkels. De bakker, visboer en groenteboer komt op vaste tijdstippen langs in het dorp. Barretjes/restaurantjes vind je in het nabijgelegen Mecina (ca 15 minuten wandelen of 3 minuten met de auto). Boodschappen doe je in Pitres (ca 10 minuten met de auto).

Scroll verder naar beneden voor de ligging van het vakantiehuis in een kaart.

terrein naast dorp Ferreirola

terrein naast dorpje Ferreirola

glamping spanje sierra nevada alpujarras

Ferreirola, wit dorpje in de bergen

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen

Yurt Alpujarras, prijzen per week voor 1-2 personen

2017
€ 379 per week 1 april tot 15 juli, 15 september tot 1 november
€ 426 per week
15 juli tot 15 september
minimale huurperiode: 7 nachten.
aankomstdagen: alle dagen
honden: je kunt helaas geen honden meenemen
betalen: ca 25% van de huurprijs vooraf, de rest bij aankomst
inclusief en exclusief: De prijs is inclusief reserveringskosten, eindschoonmaak, linnengoed (lakens en handdoeken), toeristenbelasting en elektriciteit. Er zijn geen bijkomende kosten.

prijs berekenen

reviews

wonderful at night to see the stars

I stayed in the yurt for two weeks in August. I can’t recommend it highly enough! Set in a lovely gardens and surrounded by beautiful mountains on the edge of the village. It was wonderful at night to see the stars and hear the crickets. The bed was very comfortable, the kitchen area well equipped, the shower was nice and strong (even though it was hand held) and the compost toilet was pleasant (as pleasant as a toilet can be!). The decoration inside the yurt was suitable and there was plenty of space outside to sit in the shade. I loved coming back after dark to see the fairy-lights decorating the side of the yurt. A lovely, peaceful setting. Augustus 2016, Kate, in Yurt in de natuur

Beschikbaarheid

reserveren Yurt Alpujarras Zoek andere vakantiehuizen ↑ naar boven

6586

Contact

  • info@spanjenatuurlijk.nl
  • 085 - 20 19 650 (Nederlands nummer)
    • Mecina Fondales, la Taha Alpujarras
      Plaza de la iglesia 2C

Spanje Natuurlijk

Wij zijn aangesloten bij de STO-reisgarantie.

STO-reisgarantie

Nieuws Spanje Natuurlijk

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en aanbiedingen? Vul dan hier je emailadres in